img_0672

Vi er lige kommet hjem efter at have fået igangsat en kæmpe drøm på Kreta.

Vi blev så fristet af en af de kretensiske grunde som vi havde kigget på via nettet, at vi  bookede to ejendomsmæglere til at vise os deres grunde til salg – også for at kunne sammenligne priser og områder.

Vi bookede en forlænget weekend til Kreta og brugte to dage på at være på guidede ture med både en dansk og en britisk ejendomsmægler. Vi blev præsenteret for meget forskellige grunde. Nogle meget langt væk fra civilisationen og med meget stejle grusveje som adgangsvej. Andre grunde lå nærmest kilet ind mellem to huse i små landsbyer.

Den grund vi var blevet helt forelsket i på nettet viste sig også at ligge ved en meget stejl grusvej. Næsten umulig at køre op til. Men vi var stadig meget begejstrede. Det viste sig dog desværre, at den praktisk talt allerede var solgt til nogen andre købere. I Grækenland er systemet med bolig og salg af grunde helt anderledes end i Danmark. Alle mæglere har mulighed for at sælge den samme grund på samme tid. Vi var derfor noget slukørede efter den dag, men også endnu mere hooked på at udleve drømmen.

Den næste dag var vi rundt med den engelske ejendomsmægler og på vejen hjem foreslog han os lige at se en sidste grund, som vi ikke havde set på nettet endnu. Den grund lå ved en asfaltvej lige uden for en lille landsby, meget tæt på Kissamos by – ca. 40 minutters kørsel fra Chania lufthavn – og med det mest pragtfulde 180 graders view over Kissamos bugten. Vi var helt solgt!!!!!

Næste problem er så bare at turde satse på at købe den og få økonomien til at hænge sammen. Grunden er en landbrugsgrund – olivenplantage – der først skal godkendes til bebyggelse. Der skal både undersøges for arkæologifund og der skal vurderes på træernes værdi. En meget lang bureaukratisk process skal sættes i gang før vi kan risikere at investere penge i grunden.

Vi krydser fingre!!!!